4 симптома, че имате недостиг на витамин Д! Разпознаването на симптомите на дефицит може буквално да спаси живота ви!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
4 симптома, че имате недостиг на витамин Д! Разпознаването на симптомите на дефицит може буквално да спаси живота ви!
2922
4 симптома, че имате недостиг на витамин Д! Разпознаването на симптомите на дефицит може буквално да спаси живота ви!

Витамин Д е мастноразтворим витамин, произвеждан от организма в резултат на слънчевата светлина. Той подпомага усвояването на калция и помага за регулирането на нивата на фосфатите. Дефицитът на витамин Д е свързан със сериозни здравословни проблеми както при деца, така и при възрастни, като костна слабост и имунен дефицит; обаче симптомите могат да бъдат трудно откриваеми и може да не се появят, докато състоянието стане е сериозно. 

  • Свръхчувствителност към болка. Ако дори малка синина се превърне в проблем за вас, може би проблемът е в недостиг на витамин Д. Симптомът не е най-очевидният и най-важното, изобщо не е обективен: в края на краищата всеки има свой праг на чувствителност. Независимо от това, слушайте тялото си и се опитайте да оцените безпристрастно собственото си състояние.
  • Умората. По принцип това може да бъде свързано с липса на цял комплекс от витамини, а витамин Д играе значителна роля тук, така че в името на собственото си здраве не бъдете твърде мързеливи, за да отидете на лекар. Според проучвания спортистите, които имат дефицит на този компонент, винаги показват по-лоши резултати от тези с витаминен баланс.
  • Високо кръвно налягане. Витамин Д влияе директно върху работата на сърцето, така че дефицитът му може да доведе до хипертония.
  • Продължителни алергични реакции: при хора с нормално съдържание на витамин Д алергичните реакции се проявяват по-слабо. Затова се облегнете на сьомга и скумрия!

Ако смятате, че може да имате дефицит, важно е да говорите с вашия лекар и да измерите нивата.

За щастие, дефицитът на витамин Д обикновено се коригира лесно.

Можете или да увеличите излагането на слънце, да ядете повече храни , богати на витамин Д, като мазни риби или обогатени млечни продукти. Можете също така да намерите най-различни добавки с витамин Д

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft