7те суперсили на жените, за които мъжете могат само да мечтаят! Е, нека ни завиждат!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
7те суперсили на жените, за които мъжете могат само да мечтаят! Е, нека ни завиждат!
980
7те суперсили на жените, за които мъжете могат само да мечтаят! Е, нека ни завиждат!

Жените са най-погрешно разбраните същества в света! Казват, че мъжете са от Марс, а жените от Венера.

Може би това не е така, но „красивата половина” на човечеството има суперсили, за които „ужасната половина” дори не подозира!

Например:

1. Жените знаят как да разпознават изневярата веднага.

Жените могат да разпознаят изменника само с поглед към лицето му - и това не е шега! В Австралия е проведено проучване, в което на жени са показали снимки на непознати мъже и са ги помолили да познаят кой от тях е изневерявал на жена си.

Дамите в проучването разпознаха правилно 62% от тях!

2 Жените виждат повече цветове.

Жените различават цветовите нюанси по-добре от мъжете.

Учен в Израел изучавал тази сфера в продължение на много години и открил, че докато мъжете виждат по-добре как обектите се движат, жените могат по-добре да идентифицират различията между различните нюанси.

3 При жените стресът допринася за съпричастност.

Оказва се, че жените могат да превърнат стреса в дарба. Според проучване от 2014 г. в стресови ситуации жените общуват по-добре с другите, докато мъжете, напротив, стават по-егоистични.

Учените предполагат, че това се дължи на две причини. Първо, жените се стремят да общуват с надеждата, че други хора ще им помогнат да премахнат причината за стреса. Второ, под стрес те произвеждат повече окситоцин, което ги прави по-общителни.

4 Жените имат по-силен имунитет.

Известно е, че женската имунна система е по-силна от мъжката. Това се дължи на биологичните различия между половете. В женското тяло има повече малки регулаторни РНК молекули, които укрепват имунната ни система.

5 Жените имат по-развита интуиция.

Според проучване на Университета в Торонто, по време на овулация, жените могат по-точно да определят сексуалната ориентация на мъжа, отколкото през други периоди.

6 Жените усещат опасността по-остро.

Всички жени са напълно наясно с опасността веднага след овулацията. Японски учени провели проучване, в което помолили жените да открият скритите на снимката змии.

Учените са предположили, че повишените нива на прогестерон, заедно с хормони като кортизол и естрадиол, могат играят ключова роля за повишаване на тревожността на жената и способностите за откриване на опасност.

7 Жените се справят по-добре с много задачи едновременно.

Няма съмнение: жените са много по-добре адаптирани, отколкото мъжете. Британски учени проведоха серия от експерименти, в които сравниха мъже и жени. Жените се справиха с всички задачи по-бързо и по-внимателно! Учените открили, че жените са далеч по-методични и организирани от мъжете.

Е, знаехте ли за вашите супер сили?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft