7 загадъчни места от цял свят, които и до днес нямат обяснение - едно от тях е в България (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Пътуване и екскурзии
7 загадъчни места от цял свят, които и до днес нямат обяснение - едно от тях е в България (Снимки):
2901
Източник: Vesti.bg

Независимо, че технологичният напредък ни разкри множество тайни за Космоса, Природата и нас самите, все още остават загадки, на които никой не е в състояние да даде отговор. Днес ще ви представим 7 мистериозни места от цял свят , чието съществуване никой не може да обясни категорично.

Възникването им е забулено в тайна, а предназначението - неизвестно. Ето ги 7 загадъчни места от цял свят , а най-хубавото е, че едно от тях се намира в България!

1. Мистериозните приказни кръгове в Намибия

кръгове Намибия

В пасищата на пустинята в Южна Африка се откриват поредици от голи петна по земята. Тези кръгове са разположени на разстояние 2 и 15 метра. Обектите не са проучвани обстойно, тъй като най-близкото населено място е на 180 км.

кръгове на феите

Местните разказват, че кръговете са дело на дракон, живееш под земната кора, чийто огнен дъх предизвиква мехурчета по повърхността, които изгарят растителността в почти идеални кръгове. Наричат ги още с поетичното име "кръгове на феите".

2. Структурата Ришат

структура Ришат

Астронавтите наблюдават структурата Ришат - известна още като "окото на Сахара". Погледнат от Международната космическа станция, 30-километровият вихър наподобява око на бик или черупка на охлюв.

окото на Сахара

Някога геоложкото чудо е смятано за кратер, причинен от метеорит, но сега учените твърдят, че е ерозирал купол.

3. Магнитният хълм

магнитен хълм

Магнитният хълм е канадски квартал в северозападната част на Монктон, Ню Брънсуик. Ако се движите с автомобил по хълма и го освободите от скорост, той сам ще се изкачва нагоре.

4. Дервезе

кратер Дервезе

Това е зееща, огнена пропаст, която разкъсва Земята. Газовият кратер „Дарваза“ или „Вратата на ада“ се появява през 1971 г. Инженерите пробиват находище на природен газ в пустинята на Северен Туркменистан, но авария предизвиква теч на газ.

вратата на Ада

За да предотвратят разпространението на газове, работниците предизвикват пожар, който все още гори десетилетия по-късно.

5. Лалибела

Лалибела Етиопия

Построен е от цар Лалибела с цел да бъде новият Йерусалим след завземането му от мюсюлманите през 12 век. По тази причина част от историческите сгради използват имената и облика на някои йерусалимски сгради.

Лалибела църкви

Скалните църкви са запазени и до днес. Тяхната архитектура е продължение на аксумския стил.

6. Голяма синя дупка, Белиз

голяма Синя дупка

Синя дупка е голяма морска пещера или карстова фуния, чиято повърхност е отворена. Сините дупки обикновено съдържат вода, повлияна от приливите и отливите, със сладък, солен или смесен състав.

Белиз голяма дупка

Те се простират под морското равнище и може да водят до подводни пещери или проходи.

7. Божиите очи, пещерата Проходна

очите на Бога

Легендите разказват, че по време на Римската империя и на турското робство, много владетели и варварски нашественици криели златото си в кухините на пещерата.

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft