7 местенца в дома, които издават домакинята-мърла:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
7 местенца в дома, които издават домакинята-мърла:
4434
7 местенца в дома, които издават домакинята-мърла:

Чистотата е фактор, който играе огромна роля в ежедневието, да не говорим, че от хигиената на тялото и в дома до голяма степен зависи и собственото ни здраве. Но различните хора имат различно разбиране за чистота.

Това особено личи в домакинството - някои жени поддържат дома си буквално стерилен, докато за други нормално е да чистят веднъж седмично. Ние, разбира се, не ви приканваме да изпадате в крайности, но все пак има места в дома ни, по чиято чистота можем да съдим за това, каква е домакинята - старателна или немарлива.

немарлива домакиня

Представяме ви 7 места в дома, които издават немарливата домакиня

Кухненската мивка

Експерти казват, че мивката в някои домове може да е дори по-мръсна от тоалетната чиния. По краищата й може да има остатъци от храна, съчетани с мръсни съдове - това е перфектната среда за бактерии. Оказва се, че това място дори може да е източник на салмонела и ешерихия коли.

Лекари препоръчват миенето на мивката да става с разтвор от хлор. Сменяйте гъбата за миене на чинии колкото е възможно по-често. 

Рамките на прозорците и дограмата

чиста дограма

Няма нищо по-грозно от изцапаната и изпъстрена с петна дограма. Когато прозорците са затворени, всичко изглежда наред. Но отворите ли ги, за да проветрите, лъсва цялата онази мръсотия, събирана от вътрешната страна на прозореца по време на дъжд или просто от наслоения там прах. Поне веднъж на 1-2 седмици се сещайте да почистите това място.

Пералня

пералня почистване

Точно така - влагата често остава вътре в нея, След измиване може да се съберат коса, конци и дори слуз в барабана. За да избегнете това е важно да пускате пералнята с празен барабан, като използвате специални почистващи препарати.

Вентилационни решетки

вентилационна решетка

Обикновено такива има в кухнята, тоалетна и банята. Когато чистят, немарливите домакини забравят да обърнат специално внимание на тези неща, а това допринася за разпространението на микроби из помещенията. 

Ключовете на лампите

ключове на лампи

Много дами, които всъщност са лоши домакини, забравят да почистят старателно ключовете около лампите. Когато тръгнете да светвате нещо, може да забележите леки кафеви петна върху ключа или там, където реално не бива докосван.

Дръжки на врати

Положението при тях е идентично. Много дами, чиято силна страна не е чистенето и хигиента, забравят именно за тази част от жилището, а гостите могат с лекота да видят петната по дръжките.

Важно е дамите да използват дезинфектанти и антибактериални кърпички, с които да минават тези участъци.

Абажура на лампата/полилея

мръсен абажур

Колко често при чистене у дома се сещата да вдигнете поглед нагоре към абажура на лампата? Това е мястото, което обикновено забравяме и понякога се покрива с цял пръст прах. Ако случайно бутнете напрашения абажур, рискувате да ви поръси дъжд от мръсотия. 

Поставката за четките за зъби

Ако случайно баня и тоалетна са в едно помещение, то ще може да погледнете идеално каква е хигиената в това толкова важно за всяка дама помещение. Плесените могат да съдържат ешерихия коли и могат да живеят именно в зоната при четките за зъби.

Добре е четката да се държи в затворена кутия и домакинята да се откаже от използването на чаши.

Дистанционно

дистанционно

То е може би най-докосваният предмет у дома и отлична почва за размножаване на бактерии. Ако между копчетата установите мръсотия, бягайте далеч. Попаднали сте на дама, която не обича да чисти нещата в детайли и действа като "кучето с опашката"

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft