7 ужасни симптома на тения в организма, които в никакъв случай да не пренебрегваме:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
7 ужасни симптома на тения в организма, които в никакъв случай да не пренебрегваме:
7452
7 ужасни симптома на тения в организма, които в никакъв случай да не пренебрегваме:

Всички сме чували за случаи на заразяване с тения . Но знаем ли какво точно представлява това опасно състояние ? Днес ще поговорим повече за симптомите на тения в организма , но преди това нека започнем с първия и най-логичен въпрос:

Какво е тения?

тения

Тенията е дълъг белезникав паразит, който навлиза в тялото в резултат на консумация на яйца от тения. Това може да се случи по различни причини, най-честите от които са лоша хигиена и някои видове храни, като например сурово свинско месо, говеждо месо и риба - или вода, която съдържа следи от замърсени фекалии.

7 ранни признака на тения в организма

болка в корема

1.

Болки в корема

По всяко време, когато има нещо чуждо в червата, е възможно това да доведе до коремна болка. Коремната болка от инфекция с тения често се описва като неочаквана болка, която продължава дълъг период и се появява редовно.

2. Дизентерия

Дизентерията е възпаление на червата, което обикновено произвежда симптоми като кръв и слуз в изпражненията. Известно е също, че това състояние причинява хронична диария.

3. Умора

Необичайната умора често се съобщава от хора с паразитна инфекция като основен симптом. Експертите смятат, че тази умора се причинява от загубата на енергия, причинена от повишения имунен отговор, необходим за борба с инфекцията с тения. Загубата на хранителни вещества поради инфекция с тения също е възможна причина.

паразити

4. Изпражнения, съдържащи ларви

Надяваме се никога да не ви се случи. Да, можете да отделяте червеи на фрагменти или цели.

5. Грипоподобни симптоми

Стомашно-чревното дразнене (GIT) може да доведе до загуба на апетит. Още по-лошото е, че този вид паразитна инфекция може да причини симптоми, имитиращи симптомите на стомашен грип, включително диария, гадене и повръщане.

6. Жълтеница

Жълтеницата е състояние, което причинява пожълтяване на кожата или бялото на очите. Тъй като тенията се разширява и заема повече място в червата, това може да причини запушване на жлъчния канал. Когато това се случи, той може да произведе излишък от билирубин, жълтеникав пигмент в черния дроб, което води до жълтеница.

7. Увреждане на черния дроб

Ларвите на тения могат да напуснат червата и да нахлуят в черния дроб. Оставени необезпокоявани (без да вземем мерки), тези ларви могат да нарушат работата на черния дроб, като възпрепятстват кръвния поток. Някои от най-честите симптоми на увреждане на черния дроб включват болки в корема, подуване на глезените и краката, дразнене на кожата, тъмна урина, хронична умора и загуба на апетит.

Дай твоята оценка:
5 от 3 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft