Цял живот почиствате грешно тялото си- ето 7 хигиенни навика, за които трябва да забравите

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грижа за кожата
Цял живот почиствате грешно тялото си- ето 7 хигиенни навика, за които трябва да забравите
2928
Цял живот почиствате грешно тялото си- ето 7 хигиенни навика, за които трябва да забравите

Има около 2368 бактериални вида, които живеят само в пъпчето ни, вероятно и повече, но въпреки това хигиената им често се пренебрегва. Използването на памучен тампон за почистване на ушната кал е всъщност опасно и ненужно. Както се оказва, през цялото време сме почиствали частите на тялото си по грешен начин и сме си причинили повече вреди, отколкото ползи.

Ние ще ви покажем методите за почистване на части от тялото ви по правилния начин. В крайна сметка ще намерите бонус начин за безопасно почистване, ако имате пиърсинг на тялото.

 

1. Пъпчето

Обикновено повечето от нас пренебрегват чистотата на пъпа или го почистват по грешен начин. Пъпът ви трябва да се почиства веднъж  седмично и по специфичен начин. Потопете памучен тампон в малко спирт и го използвайте за почистване на вътрешността. Повторете, докато тампонът излезе чист. Прочистете с нов тампон, за да се отървете от алкохола. Избягвайте да използвате лосион за тяло.

 

2.

Уши

Това се разбира от само себе си, но използването на ноктите ви или друго остри неща за почистване на ушната кал е абсолютно забранено. Вместо това нанесете няколко капки бебешко олио или глицерин, за да  омекотите клечката . След 1-2 дни внимателно изсипете топла вода с помощта на капкомер или спринцовка  Обърнете главата си от другата страна, за да излезе водата. Избършете го с кърпа и повторете процеса, ако е необходимо. Можете също да използвате тампон, за да почистите външната част на ухото си.

 

3. Език

Според експерти четкането на езика е най- ефективният начин за почистването му. Езикът ви трябва да се почиства също толкова често, колкото и зъбите. Поставете четка в задната част на езика си и бавно я изведете напред с малко натиск

 

4. Лакти

За да избегнете натрупването на мъртви кожни клетки, които потъмняват лакътя ви, препоръчително е да  ги ексфолирате веднъж или два пъти седмично. Можете да използвате домашния си ексфолиант или да си купите такъв от магазина, но ключът тук е да търкате с кръгови движения. Прекаленото налягане само ще влоши положението.

 

5. Скалп

Натрупването на пърхот може да бъде причинено от  мъртви клетки или дори излишно използване на продукти за коса. За да го почистите, изплакнете косата си напълно, преди да използвате шампоан. След това смесете вода с шампоана си и я нанесете върху областта на скалпа. Ако използвате балсам, поставете го само на краищата на косата.

 

6. Лице

Разпенващи се сапуни  всъщност правят кожата ви суха, затова ги избягвайте. Използвайте мек почистващ препарат заедно с хладка вода, за да измиете лицето си. Оставете го да поседи на лицето ви за 60-90 секунди, преди да го измиете.

 

7. Гърбът

Измиването на гърба трябва да е най-сложното нещо, когато става въпрос за почистване на тялото. За да сте сигурни, че го правите по правилния начин, започнете със сухо четкане . След това продължете към редовното си търкане с помощта на дълга четка или ексфолираща лента .

 

Бонус: Как да почистите тялото си, когато имате пиърсинг

Според експерт по пиърсинг , най-добрият начин да почистите и да се грижите за пиърсинга си е да използвате солен разтвор. Лекото компресиране на сол и топла вода може да почисти отломките и да стимулира притока на кръв в района.

Почиствали ли сте през цялото време правилно тези части на тялото или ви изненадахме? Има ли някакви трикове, които бихте искали да добавите?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft