9 храни, които не трябва да ядете до обяд

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
9 храни, които не трябва да ядете до обяд
7831
9 храни, които не трябва да ядете до обяд

Всички сме изпитвали това внезапно желание да подремнем веднага след хранене. Оказва се, че не само любовта ни към съня или трудния работен ден може да предизвика сънливост: а дори и видът на храната, която консумираме всеки ден.

Ние събрахме 9 храни, които могат да причинят сънливост, особено когато се ядат заедно.

Млечни продукти

Сред всички останали млечни продукти твърдите сирена имат най-релаксиращ ефект, тъй като съдържат голямо количество калций. Добавянето на крекери към сиренето ще доведе до по-силен ефект, предизвикващ съня, тъй като въглехидратите засилват функцията на триптофана.

 

 

Бадемите са богати на триптофан, аминокиселина, която произвежда мелатонин, която често е известна като „хормон на съня“. Освен това тези ядки са пълни с магнезий, който облекчава мускулното напрежение и ви кара да се чувствате сънливи.

 

Захарта, калият и магнезият, намиращи се в бананите, карат триптофана лесно да влезе в мозъка ви и да предизвика сънливост.

 

 

Орехите съдържат по-малко триптофан, отколкото бадемите, но въпреки това те имат свой собствен източник на мелатонин. Изследванията показват, че орехите повишават нивото на този хормон в кръвта и ви карат да се чувствате доста сънливи.

 

Череши

Черешите, особено тръпчивите череши, имат относително високо съдържание на мелатонин. Яденето на шепа пресни череши обаче няма да промени това. Изпиването на чаша черешов сок ще ви приспи за нула време.

 

Чай от лайка

Лайката е пълна с глицин, аминокиселина, която има лек седативен ефект, който отпуска мускулите и нервната система. След чаша чай от лайка едва можете да държите очите си отворени и да се съсредоточите върху важни въпроси.

 

Тиквени семена

В допълнение към триптофана, тиквените семки съдържат огромни количества цинк и магнезий. Тези съединения ви правят спокойни и трудно можете да устоите на изкушението да задремете за няколко минути.

 

бял ориз

Белият ориз има висок гликемичен индекс, който може да причини сънливост 3 до 4 часа след приключване на храненето. Изследователите са открили, че жасминовият ориз, по-специално, носи съня по-бързо от другите видове ориз.

Мазна риба

 

Киселините, съдържащи се в сьомгата, рибата тон и други мазни риби, увеличават производството на мелатонин. Тези киселини намаляват нивото на хормоните на стреса в кръвта и единственото нещо, което искате да направите след хранене, е да се опънете и да заспите.

 

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft