Knäckebröd - сухар по шведски
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            11137
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	150 г ръжено брашно
	250 г фини овесени ядки
	100 г сусам
	50 г слънчогледови семки, обелени
	50 г тиквени семки, обелени
	20 г ленено семе
	6 с. л. олио
	2 ч. л. морска сол
	300 мл студена вода
	Брашното се смесва с останалите сухи съставки.
	Добавят се водата и олиото и се омесва еластично тесто върху набрашнена повърхност. Тестото се разточва на тънко (0,4 см) върху хартия за печене и с нож се нарязва на правоъгълни парчета.
	Фурната се нагрява на 250° С и тестото се пече около 7 минути. След това градусите се намаляват на 200° С и хлябът се допича за още около 20-25 минути.
	След изваждането от фурната хлябът веднага се вади от тавата и се охлажда върху решетка.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








