Knäckebröd - сухар по шведски

вход през zajenata.bg
Knäckebröd - сухар по шведски
admin
Добавена от: admin
11017
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 г ръжено брашно
250 г фини овесени ядки
100 г сусам
50 г слънчогледови семки, обелени
50 г тиквени семки, обелени
20 г ленено семе
6 с. л. олио
2 ч. л. морска сол
300 мл студена вода

Брашното се смесва с останалите сухи съставки.
Добавят се водата и олиото и се омесва еластично тесто върху набрашнена повърхност. Тестото се разточва на тънко (0,4 см) върху хартия за печене и с нож се нарязва на правоъгълни парчета.
Фурната се нагрява на 250° С и тестото се пече около 7 минути. След това градусите се намаляват на 200° С и хлябът се допича за още около 20-25 минути.
След изваждането от фурната хлябът веднага се вади от тавата и се охлажда върху решетка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft