Рецепти с агнешко за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Агнешки котлети с вино за Великден
177561

Агнешки котлети с вино за Великден

12 бр. агнешки котлети
сол, черен пипер
2 с.л. зехтин
1/4 ч.ч. ситно нарязан лук
1/2 ч.ч. сок от нар, пресен или консервиран
1/3 ч.ч. сухо червено вино
1/4 ч.ч. пилешки бульон
1 и 1/2 с.л. балсамов оцет
1 с.л. ситно нарязана прясна мащерка
1 ч.л. мед
2 с.л. масло, охладено, нарязано на малки кубчета

Поръсете измитите и добре подсушени котлети със сол и черен пипер. Загрейте силно зехтина в дълбок тиган. Запържете котлетите на части до златисто кафяво от двете страни (за около 2 минути на страна за средно сурови, 3 минути за средно изпечени). Извадете, поставете в плато и запазете на топло.
Изсипете излишната мазнина от тигана (оставете около 1 с.л.). Добавете ситно нарязания лук в тигана и задушавайте като разбърквате до светло-златисто за около 1-2 минути. Добавете сока от нар, виното, пилешкия бульон, балсамовия оцет, мащерката, меда и гответе като разбърквате докато течността намали обема си наполовина. Намалете температурата на котлона и добавете маслото като разбърквате докато се разтопи и се поеме напълно. Подправете соса на вкус със сол и черен пипер. Прехвърлете агнешките котлети в чинии за сервиране и поднесете със соса.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft