Рецепти с агнешко за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Великденско задушено агнешко
177597
Великденско задушено агнешко

Великденско задушено агнешко

2 кг агнешко бутче или плешка
300 г гъби
1 бр. морков
200 г стерилизирани домати
300 мл бира
10 мл соев сос
50 г коняк (бренди, ракия)
100 мл олио
500 мл вода
1 клонка девесил
7 листа джоджен
1 връзка зелен лук
7 листа лопуш (лапад, спанак или друго)
сол и черен пипер

Месото се измива добре на течаща вода и се слага както е цяло да кипне в дълбока тенджера с вода. Допълнително се налива коняк. След като кипне се оставя да поври още 20 минути, след което водата се изхвърля, а месото се изважда в чиния. Стръковете лук се обелват, почистват се корените, измиват се и се нарязват на колелца. Гъбите се измиват много добре, оставят се цели. Морковът се остъргва, измива и нарязва на колелца. Листата лопуш се измиват едно по едно и се нарязват на дребно. В гювеча се зареждат внимателно зеленчуците, долива се вода. Бирата се слага цялата, добавят се доматите, солта, соевия сос и зелените подправки, нарязани на ситно. Най-отгоре се слага месото. Гозбата се похлупва и се пече в умерено загрята фурна 180 С за 90-100 минути. Десет минути преди изключване се отхлупва и се оставя да хване коричка. Порциите се зареждат в дълбоки чинии, като се реже месо, взема се от зеленчуците и от соса.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft