Агнешко бутче със зеленчуци
	Продукти:
	500 г  обезкостено месо от агнешко бутче 
	1 морков
	2 стръка праз
	1 глава лук
	парченце чесън
	2 домата
	20 г олио
	20 г масло
	30 г сланина
	месен бульон
	връзка ароматни треви (мащерка и магданоз, завързани с бял конец)
	галета
	магданоз
	черен пипер
	сол
Нарязваме на кубчета сланината, моркова, бялата част на праза, лука и чесъна на малки парченца, попарваме доматите с вряла вода, обелваме ги и нарязваме на малки кубчета. Изпържваме леко в малък съд лука и сланината в масло и олио, прибавяме праза и моркова и изпържваме до пожълтяване. Прибавяме агнешкото бутче, изпържваме го от всички страни и добавяме доматите, сол, черен пипер, връзката ароматни треви, малко бульон и възваряваме. Покриваме месото с пергаментова хартия (или фолио), намазваме с масло, поставяме ястието в слаба фурна и печем до омекване. Десет минути преди края сваляме хартията, поръсваме месото с галета и ситно нарязан магданоз и допичаме. Преди поднасяне отстраняваме част от мазнината на соса.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







