Ако знаете тези 5 неща, никога повече няма да изхвърлите използваната утайка от кафе

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ако знаете тези 5 неща, никога повече няма да изхвърлите използваната утайка от кафе
24794
Ако знаете тези 5 неща, никога повече няма да изхвърлите използваната утайка от кафе

Кафето на зърна е едно от най-любимите ми неща в целия свят. Зърната миришат прекрасно, а когато са потопени в гореща (или студена) вода, ароматът им става някак си още по-добър.

И все пак, след като филтърът се охлади след като сте си направили кафе, въпреки че основния аромат е извлечен, в утайката все още са останали полезни неща. Утайката от кафето би могла да послужи за различни цели; Аз я използвам след почти всяка чаша кафе (а аз пия много кафе). Така че преди да я изхвърлите в коша или контейнера за отпадъци, се пробвайте да приложите някой от тези трикове.

1 . Скраб за вашите тенджери и тигани

Утайката от кафе има двойно предназначение, след като става дума за почистване на тенджери и тигани. Тя абсорбира мазнините, което я прави идеална (особено заедно с малко веро) за отстраняване на излишната мазнина от тигана.

Освен това тя има перфектна текстура - твърда, но не извънредно много абразивна, което я прави идеална за изтъркване и отстраняване на мръсотията и засъхналите остатъци от храна по тенджери и тигани. При това без да ги надрасква. Просто я поставете върху парцал или гъба и ще получите измиващ тампон, който поглъща мазнините. Нима не ви харесва?!

2. Направете още една чаша ... и печете с нея

Когато бях в колежа и не разполагах с много пари, а отчаяно ми се пиеше още кафе, се опитах да си направя втора чаша кафе от вече използваната утайка. Излишно е да казвам, че пробвах само веднъж, тъй като не се получи добре. Пих чаша топла вода, с лек намек на кафе. Вие сигурно няма да искате да пиете това, но тази течност е чудесна за приготвяне на печива.
Аз съм голям фен на заместването на водата с кафе в рецептите, но понякога не си струва да се губят няколко супени лъжици от скъпоценните зърна. Използвайте втората чаша със същата цел и ще получите печиво с фин аромат на кафе, а освен това ще разполагате пак със същото количество кафе на зърна, както и преди.

3. Наторете растенията

Ако има нещо на тази земя, което обича кафе толкова, колкото и аз, това са растенията. Растенията не могат да получат достатъчно кафе. По принцип кафето привлича червеите. Каквото и да е личното ви отношение към червеите, неоспорим е факта, че тяхното присъствие означава здравословна градина. Освен това киселинността в почвата държи охлювите далеч, а миризмата ще ви предпази от това вашата котка да рови и да се изхожда в градината. Само като изсипвате утайката отгоре, ще се промени нивото на рН на почвата, което може да доведе до нови цветове за вашите цветя.

4 . Почистване на ръцете

Вие знаете как трябва да миете ръцете си най-малко десет пъти, за да премахнете миризмата на чесън или риба от тях. Не и обаче, ако използвате утайка от кафе! След като изплакнете ръцете си, натъркайте ги с утайката от кафе и след това ги измийте. Тя ексфолира кожата и премахва мъртвата тъкан, а това е мястото, където остава неприятната миризма.

5. Ароматизиране на хладилника

Моят хладилник и фризер постоянно миришат странно. Няма значение какво има вътре, или че наскоро са почистени, винаги има леко странна миризма. Утайката от кафето може да помогне това да се промени. За разлика от ароматизаторите купени от магазина, в утайката от кафе няма изкуствени съставки и такива със силен аромат. От нея вашият хладилник няма да добие миризма като от бутилка Спрайт. Всичко, което е необходимо да направите е да поставите купичка с утайка в задната част на хладилника си, а друга във фризера.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft