Арменска халва

вход през zajenata.bg
Арменска халва
admin
Добавена от: admin
24847
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 чаени ча­ши грис
4 чаени чаши прясно мляко
1 пакетче масло (125 гр.)
2 чаени чаши за­хар
1 чаена чаша бадеми
1/2 чаена чаша орехи
канела (по желание)
2 пакетчета ванилия
 

Бадемите се бланшират за кратко във вряща вода, след което се обелват от люспата. Заедно с гриса се запичат на фурна, докато станат златисто-розови на цвят. Млякото се слага в тенджерка заедно със захарта, маслото и прахчетата ванилия. Щом сместа заври, към нея се прибавя запеченият грис при непрекъснато бъркане. Бъркането продължава, докато течността се поеме напълно от гриса. Добавят се по-голяма част от бадемите. Тенджерката се покрива с кърпа и захлупва с капак. Щом изстине напълно, сместа се изсипва върху поднос и се поднася поръсена с канела (по желание) и украсена с останалите бадеми и орехите. По желание може да насипете готовата халва във формички, като притискате плътно, след което да ги обърнете на индивидуални порции върху десертни чинийки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft