Вкусни ястия с по-малко от 300 калории

вход през zajenata.bg
251394
Бадемов кейк с карамел

Бадемов кейк с карамел

Продукти:
1 и ½ ч.ч. брашно
2 с.л. сода за хляб
½ ч.ч. масло
2 ч.ч. с връх кафява захар
2 яйца
1-2 пакетчета ванилия
30г готварски шоколад

За бадемовия топинг:
¼ ч.ч. масло
1/3 ч.ч захар
1/3 ч.ч. гликоза
¼ с.л. сол
1 и ½ ч.ч. филетирани бадеми

Начин на приготвяне:
В купа се смесват брашното и содата. Маслото се разтопява и се разбива с кафявата захар. Добавят се разбитите яйца и ванилията и разбиването продължава. Получената маса се смесва с брашното и содата. Така полученото кейково тесто се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна 20 минути. А през това време се приготвя бадемовият топинг: Маслото се разтопява, смесва се с гликозата, 2 с.л. вода и солта. Тази смес се оставя да поври 4 минути, за да се сгъсти. Прибавят се бадемите и се разбърква. С получения топинг се намазва горната повърхност на кейка, след което той се връща във фурната и се пече още 15 минути. Оставя се да се охлади за 1 час

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft