28 Май 2013
720724
Сладкиш с ябълки и бутер тесто
Сладкиш с бутер тесто крем и орехи
Сладкиш с бутер тесто
щрудел с бутер тесто
Бутер охлювчета
Сълзици от бутер тесто
Бутерки с локум
Баклава с бутер тесто
Сладки пръчици с бутер тесто
Баклава с бутер тесто
бутер тесто - 500 г, орехи - 2 ч.ч. смлени, яйца - 1 - 2 бр., захар - 1/2 ч.ч., ванилия - 2 пакетчета
ЗА СИРОПА
захар - 3 - 4 ч.ч., вода - 3 - 4 ч.ч., ванилия - 1 прахче, настъргана лимонова кора
Добре разбийте яйцата със захарта и ванилията, добавете смлените орехи и добре объркайте до хомогенизиране.
Разделете бутер тестото на два правоъгълника. От сместа разпределете по средата на всеки по дължината на правоъгълника и завийте на руло.
Всяко руло нарежете на малки парчета, подреждайте ги в подмазнена тава и и ги изпечете в загрята силна фурна.
Пригответе сиропа, като варите продуктите за него няколко минути.
Приготвената бутер баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари