Сладки с бутер тесто рецепти

вход през zajenata.bg
720712

щрудел с бутер тесто

400 г бутер тесто
За плънката:
2 бр. кисели ябълки
4 с.л. галета
4 с.л. стафиди
4 с.л. филирани бадеми
4 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
150-200 мл ябълков сок
1/2 ванилия
канела
2 с.л. маргарин

В тиган се стопява маргарина и в него се запържва за кратко галетата. Слагат се стафидите и бадемите и се запържва още около 2 минути, докато стафидите започнат да се издуват. Слагат се нарязаните на малки кубчета ябълки и се погасява с ябълковия сок. Поръсва се със захарта, ванилията, солта и канела, разбърква се и се оставя да поври с капак около 5 минути на намален огън. Ако сокът се поеме много бързо, се долива още малко. Ябълките трябва леко да омекнат. Плънката се оставя да изстине съвсем. Разстила се листа бутер тесто и студената плънка се разпределя равномерно върху него, като се оставят 1-2 сантиметра по краищата. Листа се навива хлабаво и се слага с ръба надолу върху хартия за печене. Срязва се на няколко места, двата края се притискат с вилица. Пече се в предварително загрята на 180 С фурна около 40 минути. Още горещ, щрудела се сервира с ванилов или сметанов сладолед, но най-добре хармонира със сладолед със стафиди.
 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft