Сладки с бутер тесто рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Сладкиш с бутер тесто крем и орехи
720712

Сладкиш с бутер тесто крем и орехи

около 280 г бутер тесто
500 мл прясно мляко
200 г захар
60 г брашно
6 бр. жълтъци
настърганата кора на 1 бр. лимон
1/2 есенция лимон на др. Йоткер
60 г смлени орехи за поръсване

Бутер тестото се разточва на кора с дебелина 3-4 мм. Кората се разрязва на 3 еднакви части. Получените платки се поставят в тава (покрита с хартия за печене) и се набождат с вилица, за да не се издуват много при печенето. Пекат се в загрята на 200 C фурна до златисто. Готовите платки се охлаждат върху решетка.
Крем: Млякото и 100 г захар се загряват до кипване. Жълтъците и останалата захар се разбиват до побеляване. Добавя се брашното и се разбърква добре. На тънка струйка се добавя врялото мляко и се разбърква. Прибавят се лимоновата кора и лимоновата есенция и сместа се връща на котлона. Вари се на тих огън, при непрекъснато бъркане, до получаването на гъст крем. Готовия крем се покрива с прозрачно фолио (за да не хване коричка) и се охлажда напълно. Най-бързо става, когато купата с крем се постави в купа със студена вода. Добре охладеният крем се разбива с миксер (трябва да бъде гладък крем без бучки). В поднос за сервиране се поставя платка, намазва се обилно с крем и се поръсва със смлени орехи. Поставя се втора платка, намазва се с крем и се поръсва с орехи. Поставя се последната платка. Сладкишът се намазва от всички страни с крем и се поръсва обилно с орехи.
Сладкишът се съхранява в хладилник, но може да се сервира и веднага след приготвянето му. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft