28 Май 2013
720451
Сладкиш с ябълки и бутер тесто
Сладкиш с бутер тесто крем и орехи
Сладкиш с бутер тесто
щрудел с бутер тесто
Бутер охлювчета
Сълзици от бутер тесто
Бутерки с локум
Баклава с бутер тесто
Сладки пръчици с бутер тесто
Сладкиш с бутер тесто
400 г бутер тесто
250 г извара с 40% масленост
150 мл мляко
4 бр. яйца
10 с.л. захар
5 с.л. сладко какао
1 ванилия
5 с.л. брашно
олио и галета за формата
Разбиват се жълтъците с изварата, млякото, ванилията и захарта. Добавя се какаото и после брашното, лъжица по лъжица. Разбиват се белтъците на твърд сняг и се объркват в тестото, без да се бие силно. Форма с подвижен кант се намазва с олио и се поръсва с галета. Фурната се загрява на 180 С. Бутер тестото се нарязва на ивици. С две от ивиците се облицова кантът на формата. Излива се тестото. Останалите ивици се слагат изправени в тестото, като се навиват във формата на кръгове (виж снимките). Сладкишът се пече 30-40 минути. Прави се проба с клечка. След изстиването се нарязва като торта.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари