Лесни рецепти за баници

вход през zajenata.bg
745312

Баница с точени кори

1 кг брашно
1 бр. яйце
1 с.л. олио
1 с. лоцет
400 мл прясно мляко, но може и вода
1 пакетче суха мая (или колкото е нужно за 1 кг брашно, според описанието на опаковката)
За плънката:
400 мл кисело мляко
6 бр. яйца
500 г сирене
75 г масло

Замесва се тесто, което се разделя на около 6-7 топки. Оставя се да втасва около 30 минути. Всяка топка се разточва с точилка на тънка кора. Върху кората се маже от маслото и се слага от сиренената плънка. Навива се на руло и се реди в тава намазана с малко олио. Кагато тавата се запълни, отгоре се слага малко масло. Пече се на около 180 С. Когато се извади от фурната готовата баница се напръсква с капки (малко) вода и се завива в кърпа за 5-10 минути да се задуши.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft