Банички с пилешко и бешамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Банички с пилешко и бешамел
Банички с пилешко и бешамел
admin
Добавена от: admin
6896
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

½ пакет фини кори за баница
100 г разтопено масло
1 с. л. настърган лук
250 г сварено пилешко месо или месо от пушено пиле
1 ч. л. паста червено къри или къри на прах
1 с. л. белен слънчоглед за поръсване
1 с. л. нарязан магданоз
1 с. л. лимонов сок

за сос бешамел:
1 с. л. масло
1 с. л. брашно
80 мл прясно мляко
сол на вкус
черен пипер на вкус

Лукът се задушава в 1 с.л. масло. Слага се кърито, разбърква се, прибавя се пилешкото месо, след 3-4 мин. се добавят солта, лимоновият сок и черният пипер.
Приготвя се бешамелът, като в разтопеното загрято масло се запържва брашното за 1 мин., прибавя се млякото при непрекъснато разбъркване. Когато сосът се сгъсти, се посолява на вкус и се отстранява от огъня.
Бешамелът се разбърква с пилешкото месо.
Три листа фини кори за баница се мажат с масло и се слагат един върху друг. Получената кора се разрязва на 12 правоъгълни парчета. В края на всеки правоъгълник се слага от плънката и се завива на триъгълна кифличка. Така се процедира и с останалите кори и плънка.
Кифличките се намазват с масло и се поръсват с беления слънчоглед. Пекат се на 180°С, докато се зачервят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft