Плодови торти рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бисквитена торта с ягоди
291907

Бисквитена торта с ягоди

1 пакетче бисквити, 2 кофички кисело мляко, 1 кофичка сметана, 5 лъжици захар, 1 кг ягоди (други плодове), 3 лъжици полуфабрикат за крем карамел (2 лъжици желатин)

 Смесете млякото, сметаната и 3 лъжици захар и ги разбийте леко с вилица. Изсипете в подходящ съд (кутия с капак) половината от сместа, наредете бисквитите и залейте с останалата смес. Оставете на студено 2-3 ч. Половината от ягодите сварете в 2 чаши вода. Премерете 400 мл течност, прибавете 2 лъжици захар и сложете на огъня. Щом кипне, дръпнете настрана и прибавете желиращия прах (ако работите с желатин, натопете го в малко студена вода). Сложете отново на огъня да заври, като бъркате непрекъснато с тел 2-3 мин. Наредете плътно останалите ягоди върху изстудената торта и залейте с изстиналата, но не желирала течност. Дръжте тортата на студено до поднасянето.

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Торти за всички
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft