Плодови торти рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бисквитена торта с плодове
291896

Бисквитена торта с плодове

1 кг кисело мляко, 500 г пресен плод (ягоди, малини, череши, вишни, кайсии, праскови) или 1 буркан плод от компот, 1 опаковка бисквити , 1 чаена чаша пудра захар, 2 супени лъжици ром, 1 кафена чашка запечени и счукани орехови ядки.

Киселото мляко се поставя в торбичка от марля и се отцежда 4-5 часа. Плодовете (вишни, череши, праскови и кайсии) се почистват от костилките, а чгодите и малините - от дръжките. Целите дребни плодове или едрите, нарязани на кубчета, плодове се поръсват с 1/2 от захарта. Изцеденото мляко се подслажда с останалата захар, ароматизира се с рома и се размесва с дребно натрошените бисквити и плода. Сместа се изсипва в тортена чиния и се оформя на кръг с равномерна дебелина, поръсва се с ореховите ядки, размесени с малко пудра захар, и се оставя в хладилник да се стегне.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Торти за всички
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft