Боден дядо - пухкави закусчици с яйчице и сиренце от бабино време

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Боден дядо - пухкави закусчици с яйчице и сиренце от бабино време
Боден дядо - пухкави закусчици с яйчице и сиренце от бабино време
admin
Добавена от: admin
62628
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


1 кг брашно

1 кубче мая, захар, сол, брашно за активиране

до 2 ч.л. сол за тестото

15 супени лъжици олио

600 мл прясно мляко

2 жълтъка за тестото

400 гр. сирене за плънката

1 яйце за плънката

200 гр. масло

1 супена лъжица кимион или сусам
 

Първо се приготвя плънката от сирене и яйце, като сиренето се натрошава на парченца.

Маята втасва в малко загрято мляко с изброените продукти, след което се добавя заедно с останалите съставки в пресятото брашно. Замесва се меко тесто. Тестото се премесва два пъти и втасва също два пъти.

След това се разделя на три части и от всяка се разточва кора. Всяка кора се намазва първо с разтопено масло, след това се слага от плънката, но не използвайте цялата - запазете малко за отгоре.

Корите навийте и оформете по желание - като хлебчета, охлювчета или дори кифлички.

С вилица набодете сиренките отгоре, сложете по малко масло и залейте с останалата част от плънката.

Печете ги на 200 градуса, покрити с фолио, като преди това ги оставите отново да втасат. Трябва да станат хубавичко червеникави на цвят.
боден дядо

боден дядо

боден дядо

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft