Постна содена питка по най-простата рецепта от бабино време

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Постна содена питка по най-простата рецепта от бабино време
Постна содена питка по най-простата рецепта от бабино време
admin
Добавена от: admin
39608
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
1/2 чаша олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
топла вода колкото поеме

Това е най-старата и най-лесната рецепта, която се е приготвяла още от нашите прабаби рано сутринта на Богоявление. Подходяща е и по време на строг пост. 
Вкусът и ароматът на това горещо хлебче ще ви примами приятно.

В дълбок съд сложете всички съставки и с топла вода замесете средно меко тесто (като за обикновена погача). 
В кръгла тавичка (или форма с пръстен) поставете малко олио и го размажете. 
Замесеното тесто прехвърлете в тавичката и с ръце го разпределете по цялата тава. След това обърнете от другата страна и още малко разплескайте. С помощта на вилица набодете хлебчето и го оставете да престои, докато се загрява фурната на 200 градуса. 
След като се загрее фурната, поставете питката да се пече, докато хубаво се зачерви.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft