Бърза лятна фритата с тиквички
    
    
    
                
            
                 6 Август 2014
            
            
            32304
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                1. Тиквичките се нарязват на кубчета, морковите се настъргват, а чесънът се реже ситно. Яйцата се разбиват с вилица или тел. 
2. Тавата, в което ще печете фритатата, се покрива с хартия за печене (диаметърът е около 30 см). Хартията на дъното се намазва с олио и отгоре се поръсва с част от галетата. 
3. Смесват се яйцата с нарязаните зеленчуци и се добавят подправките и магданозът. Изсипва се в тавата. Отгоре отново се наръсва с галета. 
4. Киселата сметана, яйцето и настърганото сирене се смесват и изливат внимателно върху фритатата, а отгоре се подреждат нарязаните на половинки чери домати. 
5. Пече се на 200 градуса около 20-25 минути, зависи от фурната.

 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








