Направете най-мекото тестено изкушение, пълно с разтопен кашкавал - Бърза питка Кашкавалка : Определено ще ви хареса! Тази грузинска рецепта е правилният избор, когато искате да хапнете нещо вкусно, но същевременно просто. Ето какво ви е необходимо:
Бърза питка Кашкавалка
Продукти:
- 100 мл топла вода
- 100 мл топло прясно мляко
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 яйце
- 4 г суха мая
- 300 г брашно
- 4 супени лъжици олио
- 450 г кашкавал/твърдо сирене
За намазване:
- 1 жълтък,
- 1 супена лъжица мляко
Приготвяне:
В купа смесете млякото, водата, солта, захарта, маята и яйцето, след което разбийте добре.

Снимка: YouTube
Добавете пресято брашно и омесете тестото. Когато тестото стане компактно, но все още леко лепкаво, залейте го с олио и месете, докато се поеме.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Покрийте със стреч фолио и оставете на топло място да ферментира и да удвои обема си, приблизително за един час.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Поставете тестото върху набрашнена повърхност и го поръсете с брашно, след което го месете за кратко.
Разделете го на 2 равни части и оформете на топки. Всяка от тях разточете с пръсти на кръгла кора и поръсете обилно с настърган кашкавал.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Като пълнеж можете да използвате и смес от настъргано сирене и кашкавал, или дори картофено пюре или моркови, смесени със сирене по ваш избор.

Снимка: YouTube
Повдигнете тестото нагоре, като покриете краищата с пръсти, и постепенно го разгънете и съберете (като бохча).

Снимка: YouTube
След това оформете отново топката и с помощта на точилка бавно я разточете на кора с големината на тавата за печене. Прехвърлете вътре, като предварително застелите с хартия за печене.

Снимка: YouTube
Намажете отгоре с разбит с мляко жълтък и поръсете обилно с настъргано сирене.

Снимка: YouTube
Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 20-25 минути. Направете втория хляб по същия начин.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
.jpg)
Снимка: YouTube














