Пухкави козунаци вкъщи!

вход през zajenata.bg
868916
Ванилов козунак

Ванилов козунак

* 1 и 1/2 ч.ч. (300 г) брашно
* 20 г мая
* 3/4 ч.ч. (150 мл) прясно мляко
* 160 г масло или маргарин
* 4 бр. жълтъци
* 8 с.л. (80 г) захар
* 1 прах ванилия
* 100 г стафиди
* 1 с.л. (10 мл) ром
* кората от 1/2 лимон
* галета
* пудра захар

Маята се разтваря в хладко мляко. В него се добавят разтопеното масло, захарта, ванилията, рома, настърганата лимонова кора и накрая — разбитите жълтъци. Изсипва се брашното и енергично се разбива. Щом тестото започне да се отделя от съда и да пуска мехури, се прибавят измитите, изсушени и оваляни в брашно стафиди. По желание тестото се оставя похлупено на хладно място да престои 1—2 дни. След това се слага в намазана с масло, поръсена с галета форма. Оставя се на топло място да втаса. Пече се на умерена фурна около 45 минути — 1 час. Полуизстиналият козунак внимателно се обръща. Завива се и се оставя да изстине съвсем. Преди сервиране се поръсва с пудра захар.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft