Веганска морковена торта с кашу-крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Веганска морковена торта с кашу-крем
Веганска морковена торта с кашу-крем
admin
Добавена от: admin
23726
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За глазурата:
2 чаши сурово кашу, предварително накиснато във вода за няколко часа
1-2 с.л. лимонов сок
2 с.л. течно кокосово масло
1/3 чаша кленов сироп
вода 

За тортата:
2 големи моркова, обелени
1 1/2 чаши овесено брашно или брашно от елда
1 чаша фурми
1 чаша сушен ананас (може да замените с още фурми)
1/2 чаша сушен кокос 
1/2 ч.л. канела 

За глазурата: смесете всички съставки в блендер на високи обороти, докато се получи гладка смес, като добавяте по малко вода, ако сместа е суха. Опитайте на вкус и консистенция, след което прехвърлете в купа и заделете настрана. 
За тортата: нарежете морковите на малки парчета, след това ги сложете заедно с останалите продукти в кухненския робот и смелете на пулсации, докато сместа се раздроби на ситни парченца и се получи лепкава маса. 
Асемблиране на тортата: Притиснете половината от морковената смес към дъното на форма с пръстен (около 15-16 см. в диаметър). Отгоре нанесете около 1/3 от глазурата. Сложете във фризера, докато слоя с глазурата се втвърди. След това притиснете отгоре останалата морковена смес. Оставете в хладилника за една нощ. Щом извадите тортата, махнете внимателно пръстена и украсете с останалата глазура отгоре и отстрани. По желание поръсете с още натрошени ядки и сушени плодове.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft