Вече не купуваме от магазина - мъжът ми я прави вкъщи! Ивановата пилешка пастърма обира точките...
29 Август 2016
40872
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пастърма - месен деликатес, който се смята за традиционно ястие в много кухни по света. Най-често пастърмата се прави от говеждо месо, но също така популярни варианти са свинско, пуешко и пилешки гърди. Последният вариант е много успешен, тъй като месото става изключително сочно!
Когато готвите пилешка пастърма, не е задължително да се придържате стриктно към рецептата. Добавете любимите си подправки по желание - например, сушени босилек и риган, кориандър, горчица на зърна или специална комбинация от билки и подправки за месо. Във всеки случай, ястието ще се окаже много вкусно!
Продукти:
400 гр.
пилешко филе
300 мл прясно мляко
3 скилидки чесън
3-4 с.л. зехтин
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. куркума
2 щипки индийско орехче
Приготвяне:
- Накиснете 2 бр. пилешки гърди в млякото за 2 часа.
- Смесете избраните подправки, сол, чесънът, преминат през преса, и олиото.
- Натъркайте пилешките гърди с получената смес и ги оставете така за един час. Може да сгънете филетата наполовина и плътно да ги овържете с дебела връв, така че да не се разпаднат и да не изгубят влага по време на готвене.
- Подредете пилешкото върху тавичка, покрита с фолио. Пъхнете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.
- След това изключете фурната, но не я отваряйте в продължение на 2 часа, месото ще се доготви от остатъчната топлина.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари