Видео рецепта: Бавно печено свинско на фурна, поднесено с нежни сметанови картофки - търпението ви ще бъде възнаградено стократно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Видео рецепта: Бавно печено свинско на фурна, поднесено с нежни сметанови картофки - търпението ви ще бъде възнаградено стократно!
Видео рецепта: Бавно печено свинско на фурна, поднесено с нежни сметанови картофки - търпението...
admin
Добавена от: admin
18045
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Видео рецепта: Бавно печено свинско на фурна, поднесено с нежни сметанови картофки - търпението ви ще бъде възнаградено стократно! Ястия с месо
Видео рецепта: Бавно печено свинско на фурна, поднесено с нежни сметанови картофки - търпението ви ще бъде възнаградено стократно!
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. свинско месо със сланинка
една шепа листа градински чай
750 гр. картофи
500 мл сметана за готвене
сол и черен пипер
зехтин

Бавно печеното свинско месо е чудесно ястие, което можете да приготвите през уикенда за цялото семейство - лесно е за приготвяне и става изумително вкусно след 2 -3 часа печене във фурната. Като допълнение поднесете нежни картофки по френски, нарязани на филийки, подредени на слоеве със сметана и пресни листа градински чай.

Стъпка 1: Вземете свинското месо (изберете парче с хубав слой мазнина от едната страна). Вземете дълъг остър нож и започнете да режете линии в мазната страна на месото - завъртете и от другата страна и направете същото, за да получите малки квадратчета върху месото.

Залейте го със зехтин и след това втрийте в месото черен пипер и сол, за да се овкуси добре свинското. Загрейте по-дълбок тиган и в него сложете месото с подправената страна надолу. Оставете го да се пържи 3 минути, докато добие приятен цвят. Мазнината ще започне да се пържи и ще стане хрупкава.

Стъпка 2: Вземете тавичка за фурна - сложете на дъното няколко евтини кореноплоди и зелени растения, които ще играят ролята на основа за свинското и ще предотвратят залепването на месото в тавата при печене. Поставете месото върху основата от зеленчуци и след това отстрани налейте вода. Това ще помогне свинското да се готви на пара и да омекне. Покрийте тавата с фолио и поставете във фурната при температура от 125 градуса за 3 часа.

Стъпка 3: За да приготвите картофите, нарежете ги на тънки филийки. Хубаво е да са с люспата, но ако искате, може да ги обелите. Сложете ги да се варят около 10 минути, за да омекнат.

Стъпка 4: Вземете шепа пресен градински чай и нарежете ситно листенцата. Когато картофите се отцедят, подредете ги на един слой в подходяща тавичка. Подправете със сол и черен пипер, нахвърляйте отгоре градински чай и покрийте със сметана. Повторете процедурата няколко пъти, докато напълните съда, но оставете малко място отгоре, защото сметаната ще кипне при печенето. 

Стъпка 5: Поставете тавата във фурната и печете на средна температура около 45 минути - един час.

Стъпка 6: Извадете свинското месо от фурната след 3 часа и свалете фолиото. Месото ще е пуснало излишната мазнина и на дъното на тавата ще получите прекрасен сос от аромати.

Подредете в чинията парче от изпечените картофки отстрани, а до тях поставете няколко парчета свинско месо, малко от зеленчуците, с които се е пекло месото, и накрая залейте ястието с бульона от печенето.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft