Ястия с гювеч

вход през zajenata.bg
187118

Вкусен гювеч с кюфтенца

Продукти:
500 г кайма
250 г кръглозърнест ориз
1 кг картофи (около 12 средни картофа)
250 г зелен фасул
300 г пресен или замразен грах
1-2 бр. червени чушки
1 бр. яйце
1 глава лук
2-3 скилидки чесън по желание
зелени подправки по избор, например магданоз и риган
сол, черен пипер, червен пипер
олио


Приготвяне:
Каймата се омесва с яйце, сол, черен пипер, магданоз и риган (зелени подправки) и около 50 г ориз. Оформят се малки кюфтенца (топчета). Картофите се обелват и разполовяват, зеленият фасул се почиства, чушката се нарязва на дебели ивици. В голям гювеч или по-голяма тава се размиват около 1 с.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. сол, 1 с.л. риган и 1 с.л. нарязан на ситно магданоз в около 1 л вода. Разпределят се равномерна лукът, нарязан на ивици, картофите, кюфтенцата и останалите зеленчуци. Поръсва се равномерно с оризът, накапва се с около 3 с.л. олио и се обърква леко, така че оризът да потъне. Захлупва се гювечът (тавата се завива с фолио) и се пече около 1 час, до готовност на картофите и кюфтенцата. По средата на печенето кюфтенцата се обръщат веднъж, може при нужда и да се налее малко вода. При ваденето се поръсва с магданоз.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft