Рецепти за ястия, подходящи за пости

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Вкусна манджа с ориз, нахут и ориз
282211

Вкусна манджа с ориз, нахут и ориз

Продукти:
1ч.ч. леща
1ч.ч. нахут
1/2ч.ч. ориз
1 морков
1/2 глава целина
1/4 стрък праз лук
5- 6 сушени маслини
1ч.ч. доматен сок от консерва
1/2ч.л. сол
1ч.л. сладък червен пипер
1ч.л. сушена мащерка
1ч.л. мед
2- 3с.л. олио

Приготвяне:
Лещата, нахутът и оризът се накисват в 3 отделни съда с вода. Трябва да преседят така една нощ. На следващият ден се изхвърлят водите им. Взема се тенджера. В нея се слагат само нахутът и лещата. Налива се 1лт вода. Похлупват се и се варят на тих огън 30 минути. После отново се изхвърля водата. Празът се почиства и реже на тънки кръгчета. Морковът и целината се белят и режат на кубчета с къдраво ножче. В тенджерата се слагат наново кипнатите леща и нахут. Добавят се ориз, праз, морков и целина. Налива се 4- 5ч.ч. вода. Поръсва се 1/2ч.л. сол. Съдът се похлупва и слага на включен котлон. След 20- 30 минути се отхлупва, добавя се доматения сок, 1ч.л. червен пипер, 1ч.л. мед и 2- 3с.л. олио. Ястието се похлупва. Готви се на тих огън още 40- 50 минути. Накрая се добавят маслините. Поръсва се сушена, стрита мащерка. Манджата се поднася топла. В центъра на масата се слага панерче с топли, препечени филийки.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft