Рецепти за ястия, подходящи за пости

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Чушки пълнени с бобен пастет
282211

Чушки пълнени с бобен пастет

Продукти:
300г зрял боб
1 глава зрял лук
1 морков
1 пащърнак
100мл домати от консерва
100мл олио
1ч.л. сол
1ч.л. червен пипер
1ч.л. сух джоджен
11 сухи сладки червени чушки
100г брашно

Приготвяне:
Зрелият боб се накисва предварително във вода за 24 часа. На следващия ден се изхвърля водата, в която е киснал фасулът. Налива се 4ч.ч. чиста вода и съдът се поставя на включен котлон. Лукът се обелва и срязва на 4. Морковът и пащърнакът се белят и режат на 3. След като кипне бобът, се добавят подготвените зеленчуци, 1ч.л. сол и 50мл олио. Фасулът се вари похлупен и на кротък огън. След около 30 минути варене се добавят доматите. Сладките, сухи чушки се накисват във вода. Бобът е готов когато зърната съвсем омекнат, а водата се поизпари. Съдът се оттегля от котлона. Към сварения боб се добавя стрит, сух джоджен. Взема се пасатор и внимателно се пюрира. Сухите чушки се отцеждат от водата. С готовия бобен пастет се пълнят пиперките. Всяка се топва в брашно и се нарежда в тава за печене. Върху тях се полива 50мл олио. Налива се 1ч.ч. вода. Чушките се пекат на умерена фурна 20- 30 минути. Изпечените чушки се подреждат в плато – чиния. Сервират се на трапезата на Бъдни вечер.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft