Рецепти с агнешко за Гергьовден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Гергьовденско агне рецепта
107944

Гергьовденско агне рецепта

1 бр. агне, дреболиите на агнето, 1—2 връзки пресен кромид лук, 3 чаени чаши ориз, 1 чаена чаша масло, 1 супена лъжица червен пипер, магданоз, джоджен и сол на вкус

Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината докато омекне. Към него се прибавят предварително почистеният и измит ориз, сварените и нарязани на дребно дреболии, ситно нарязаните магданоз и джоджен. Сместа се залива с 3 чаени чаши бульон от дреболиите, посолява се и се вари, докато оризът поеме водата. С така приготвената смес се пълни предварително измитото и осолено агне. След като се зашие коремният отвор, през който е поставена плънката, агнето се намазва с масло и червен пипер, покрива се с булото и се поставя в тава върху дървена скара (в тавата се сипва малко топла вода). Пече се до пълна готовност, като от време на време се полива с отделения в тавата сос и се обръща.

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft