Голям и среден козеунак в хлебопекарна
За нормален козунак – 750 гр.
	Яйца – 2 бр.
	Масло – 150 гр.
	Пр.мляко – 60 мл.
	Сол – 1 ч.л.
	Захар – 3 с.л.
	Брашно – 360 гр.
	Мая – 2 ч.л.
	Подсладител – 2 ½ с.л.
	По желание – стафиди, портокалов сироп, лимонена кора и др.
За голям козунак – 1000 гр.
	Яйца – 3 бр.
	Масло – 175 гр.
	Пр.мляко – 70 мл.
	Сол – 1,5 ч.л.
	Захар – 4 с.л.
	Брашно – 440 гр.
	Мая – 2,5 ч.л.
	Подсладител – 1 ½ с.л.
	По желание – стафиди, портокалов сироп, лимонена кора и др.
	  Ако имате машина и имате програми между които да избирате, погледнете дали нямате някоя подобна на моята и просто да не са я кръстили „програма Козунак или Сладък хляб” –>
	5 мин.първо месене, 5 мин.почивка, 20 мин.второ месене, 39 мин.първо втасване, 10 сек.трето месене, 26 ми.второ втасване, 5 сек.четвърто месене, 52 мин.трето втасване, 50 мин. печене, 60 мин.поддържане на топлината.

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







