Грахамови хлебчета с очички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Грахамови хлебчета с очички
Грахамови хлебчета с очички
admin
Добавена от: admin
9954
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 мл топла вода
150 мл кисело мляко
100 мл олио
1 кубче мая
1 яйце
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
около 850 гр пълнозърнесто грахамово брашно
За плънката:
около 150 грама солена извара
около 25 пъдпъдъчи яйца

Разтворете маята в топлата вода със захарта и лъжичка брашно. В съд за месене поставете първо 800 грама от брашното и в средата добавете всички съставки, от които част от олиото оставете за доомесване на тестото. 
Омесете добре. Ако е нужно, добавете още от брашното. След като тестото е добре измесено, накрая добавете отделеното олио и премесете още веднъж. Така ще получите много лъскаво и еластично тесто. 
Оставете тестото на топло около 1 час, за да се удвои обемът му.

От тестото оформете топки. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, след което във всяка топка направете вдлъбнатина с ракиена чашка. В полученото гнездо сложете малко от изварата, хубаво я притиснете и върху нея счупете едно пъдпъдъче яйце. По желание отгоре може да посолите. Повторете и с останалите топки тесто.

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, докато хлебчетата променят цвета си - т.е. леко се зачервят.

Получените хлебчета са много мекички и остават такива до няколко дни. Съхранявайте на хладно място в добре затворен плик. Преди да ги поднесете на следващия ден, може да ги загреете малко в микровълнова фурна, за да бъдат като прясно изпечени.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft