Донесох си рецептата от страната на Шехерезада: Вълшебна ориенталска сладост! Само 4 продукта и...
3 Ноември 2016
169008
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Най-интересното е, че шербет наричат и напитката, и този ориенталски сладкиш на основата на ядки и карамел. В тази рецепта ще се съсредоточим върху втория деликатес, който, оказа се, се приготвя много бързо и лесно.
Ако някога сте правили домашни твърди карамелени бонбони , то начинът на приготвяне на фъстъчения шербет и тези бонбони е много сходен.
Съставки:
1 чаша фъстъци
1 чаша прясно мляко
3,5 чаши захар
80 гр. масло
Приготвяне:
- Смесете млякото с 3 чаши захар и сложете на бавен огън.
Варете в продължение на половин час, като разбърквате от време на време.
В тиган или тава леко запечете фъстъците и обелете от ципата.
Останалата част от захарта разтопете в касерола и смесете разтопения карамел с млякото, оставете да къкри за още един час, след което прибавете маслото и отстранете от огъня.
В плоска тава или друг плосък съд покрийте фъстъците на хартия за печене и място, заливаме карамел смес.
Оставете шербет на хладно място до пълното втвърдяване. Готово!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари