Съседката живееше дълги години в Русия и като се върна ме научи на това традиционно тяхно ястие, мама мия колко е вкусно само

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съседката живееше дълги години в Русия и като се върна ме научи на това традиционно тяхно ястие, мама мия колко е вкусно само
Съседката живееше дълги години в Русия и като се върна ме научи на това традиционно тяхно ястие,...
172663
Съседката живееше дълги години в Русия и като се върна ме научи на това традиционно тяхно ястие, мама мия колко е вкусно само
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този пирог без месене е извънредно подходящ за всяка ангажирана домакиня, тъй като е бърз и много удобен. Няма никакъв риск да не се получи

Преди много години мъжът на наша съседка работеше в СССР.

Когато му отишла на гости леля Данка, тогава беше млада и много красива, хазяйката я научила как да приготвя този пирог без месене.

След като се прибра, леля Данка научи всичките съседки на него.

Бяхме го забравили, но наскоро каза, че ще посреща гости с него и се сетих, че и моята майка често го правеше, а сега гледа внуците и почти не готви.

По принцип пирог се прави с месено тесто .

Този пирог без месене се приготвя с палачинки.

Той е удобен за всяка домакиня с много ангажименти, тъй като може да си купи готови палачинки от магазина или да ги приготви предния ден, а да направи пирога на следващия.

 

Необходими продукти:

15 – 16 палачинки

500 гр. гъби (печурки)

300-400 гр. кашкавал

3 яйца

200 гр. сметана за готвене или кисело мляко 4%

подправки

 

Така слагате палачинките на дъното за вашия пирог

 

Приготвяне:

След като сте приготвили сами палачинки или сте купили от магазина готови, направете плънката.

Измийте и нарежете гъбите на парченца. Задушете ги в мазнина на котлона.

През това време настържете кашкавала н а едрото ренде. Добавете сухи подправки, ако желаете – чубрица, сминдух, индийско орехче, кимион или други.

Счукайте в купа яйцата и прибавете готварската сметана. Разбъркайте добре.

Докато гъбите се оцеждат от мазнината и изстиват, започнете да редите вашия пирог.

 

По този начин е необходимо да изглежда готовият изпечен пирог

Вземете форма за торта с подвижен ринг. Намажете я обилно с масло.

Сложете на дъното и по стените палачинки, които е необходимо да излязат извън ринга, тъй като с тях ще захлупите готовия пирог.

Смесете изстиналите гъби с кашкавала . Добавете сметаната с яйцата, като оставите няколко лъжици от сметаната и яйцата, с които ще намажете пирога най-отгоре.

Сложете на дъното върху палачинката част от готовата смес. Поставете 2-3 палачинки. Отново смес, отново палачинки.

Трябва да завършите с палачинка или поне 2 палачинки.

Захлупете с краищата на палачинките, които които сложихте около стените на ринга.

Намажете с онази сметана с яйца, която отделихте в началото.

Готовият пирог сложете във фурната да се пече.

На мен в началото ми беше малко трудно, докато наредя палачинките на дъното и по стените, но след това става много бързо.

Понеже гъбите са предварително задушени, кашкавалът бързо се запича, след като вашия пирог придобие златист цвят, той е готов.

След като го извадя от фурната, без да махам ринга, захлупвам го с една тава и го оставям да се задуши.

Пирогът остава мек и се реже по-лесно.

Преди сервиране свалете ринга. Необходимо е да го преместите върху чиния за торта или друго плато ако възнамерявате да го поднесете цял и на масата да го разрежете.

Ако ще го сервирате на порции, директно режете върху дъното на формата за торта.

Вярвам, че ще ви хареса този вкусен и лесен пирог без месене.

 

PS Можете да го направите с кайма, която предварително сте запържили или с дребни парченца месо, които сте задушили с гъбите.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft