Рецепти за баница за Сирни Заговезни

вход през zajenata.bg
159705

Дърпана баница

1 кг брашно
1 с. л. оцет
2 с. л. олио
1 яйце
за плънката:
200-250 г сирене
1/2 чаша олио
2-3 яйца
1 чаша кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб

Замесете средно меко тесто от брашното, оцета, олиото, яйцето и една чаша вода. Разделете тестото на 10 равни топчета. Намажете топчетата с олио и ги оставете да престоят около 15 минути. Сложете на масата чиния и я покрийте с кърпа за хранене. Раздърпайте топчето и го сложете върху чинията. Дърпайте от всички страни, докато стане тънка кора. Напръскайте кората с олио и я поръсете с част от плънката. Плънката направете от натрошеното сирене, киселото мляко, содата за хляб и разбитите яйца. Навийте кората с помощта на кърпата. Поставете в тава. Наредете по този начин всички кори в тавата в кръг и ги поръсете с мазнина. Печете баницата до порозовяване. Поднесете топла или охладена, с айран. 

1 2 3 4 5 6
7
8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft