Вкусни рецепти за сладкиши с тиква

вход през zajenata.bg
351633

Еклеров сладкиш с тиква

250-300 г тиква
3 ч.ч. брашно или 3-4 филии хляб
100 мл олио
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 бр. яйца
1-2 с.л. канела
захар или мед за сиропиране по желание

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Сварява се и се пасира (или се намачква с вилица). Добавят се канелата и 1/2 ч.ч. захар. Кипват се 1 ч.ч. вода и 100 мл олио. Добавя се 1 ч.ч. захар. Към сместа се слага и брашното или 3-4 тънки филийки хляб без кората. Получава се гъсто тесто. Към него едно по едно се прибавят яйцата с непрекъснато бъркане. Получава се лепкаво тесто. Към него се прибавя и пасираната тиква с канелата. Изсипва се в намаслена тава и се пече в умерена фурна до готовност - около 40-60 минути, в зависимост от фурната. За по-добър вкус се сиропира с 1:1 вода и захар или мед.

1
2 3 4 5 6 7 8
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft