Вкусни рецепти за сладкиши с тиква

вход през zajenata.bg
351669

Пай с тиква

250 г масло или маргарин
3 бр. яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
6 с.л. прясно мляко
1 ч.л. бакпулвер
600-800 г брашно (колкото поеме за средно меко тесто)

За пълнежа:

500 г настъргана тиква
150 г масло
1 с.л. канела
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. смлени орехи
пудра захар за поръсване

Разбиваме яйцата с захарта и ванилията, след това прибавяме размекнатото на стайна температура масло. Прибавяме прясното мляко. Бъркаме докато сместа се изглади. Брашното се прибавя постепенно малко по малко докато се получи средно меко тесто (като за пай, което да може да се разточи). Готовото тесто се разделя на две части, като едната част е по-голяма, а другата по-малка за отгоре. Голямата част от тестото разстиламе (може да се разстеле с ръце или предварително да се разточи на кора малко по-голяма от тавата) в намаслена и набрашнена тавичка, като разстиламе и по стените на тавичката. Приготвяме плънката като към настърганата на ренде тиква прибавим разтопеното и охладено масло, захарта, канелата и орехите. Разбърква се всичко добре докато продуктите се разнесат равномерно. Разстиламе готовата плънка върху тестото. Разточваме останалата част от тестото и го нарязваме на тънки ленти. Нарязаните ленти нареждаме върху тиквата във вид на решетка с разстояние между лентите около 1.5 см. Готовият пай печем на 200 С до готовност. Ако е нужно се покрива с алуминиево фолио да не прегори. След изваждане от фурната се поръсва с пудра захар. От цялото тесто могат да се направя два по-малки пая или един по-голям.

1 2 3 4 5
6
7 8
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft