Вкусни рецепти за сладкиши с тиква

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Сладкиш с тиква и бяло вино
351634

Сладкиш с тиква и бяло вино

400 г тиква, сладък сорт
200 мл бяло вино, сладко
1 с.л. настърган джинджифил
кората на 1/2 бр. портокал, настъргана
щипка канела
3 бр. яйца
100 г захар
250 мл сметана

За блата:

250 г сухар
50 г бадеми, фино смлени
100 г захар
150 г масло, разтопено

За поръсване:

бадеми, настъргани или филирани

Начин на приготвяне

Тиквата се нарязва на кубчета и се вари в бялото вино заедно с джинджифила, портокаловата кора и канелата. След като омекне се отцежда, пюрира се и се оставя да изстине. Фурната се загрява на 220 С.
Блатът: Сухарите се смилат фино, смесват се със смлените бадеми, захарта и разтопеното масло. Омесва се тесто, което се разстила във форма с подвижен кант (28 см) и се притиска плътно по дъното и стените. Пече се 10 минути. След изваждането фурната се намалява на 160 С. Блатът се оставя да изстине. 
Пълнежът: Разбиват се на пяна яйцата, захарта и сметаната. Към тях се добавя пюрираната тиква и се разбива добре. Пълнежът се излива върху опеченият блат и се поръсва с бадеми. Пече се 50 минути, след което фурната се изключва и сладкишът се оставя за още 20 минути в нея. Сервира се поръсен с пудра захар, топъл или студен с бита сметана. 

* Обърнете внимание на количествата захар - ако са малко за вашият вкус, увеличете по преценка. 
* Който предпочита, може да не се отцежда тиквата, а когато се свари във виното, всичко се пюрира директно в тенджерката и продължава да се вари, докато полученият мус се сгъсти много. След това се оставя да изстине и се работи по рецептата.

1 2 3 4 5 6
7
8
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft