Лесна картофена запеканка рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Запеканка с картофи и кренвирши
2034610

Запеканка с картофи и кренвирши


4 кренвирша
500 г картофи
200 г замразен /стерилизиран/ грах
1 малка глава кромид лук /200 г/
200 мл прясно мляко
4-5 с.л. олио /краве масло/
1 равна с.л. пшенично брашно
1/2-1 ч.л. къри по желание
2-3 щипки сушена чубрица
1/2 кубче пилешки бульон

За хлебните трохи

2 филии сух хляб
4-5 стръка пресен магданоз /сушен/
1 с.л. краве масло /20 г/
1. Нарязваме картофите на еднакви по големина кубчета.
  2. Пържим заедно с нарязания на ситно лук за 3-4 мин., като разбъркваме периодично. Поръсваме с брашно, изчакваме за кратко да се запържи. По желание добавяме къри.
  3. Прибавяме замразения грах, разбъркваме.
  4. Наливаме 200-250 мл гореща вода, в която сме разтворили бульона. Енергично разбъркваме, изчакваме сместа да се уплътни.
  5. На тънка струйка наливаме горещото прясно мляко. Запичаме във фурната около 20-25 мин.
  6. Нарязваме кренвиршите на колелца. Прехвърляме ги към полузапеченото ястие, поръсваме с чубрица.
  7. Приготвяме хлебните трохи. Поставяме в блендер филиите сух хляб, заедно с пресния магданоз. Смиламе на едри трохи, които запържваме в краве масло.
  8. Изчакваме леко да се зачервят. /Вместо хлебни трохи, може да използваме 1-2 с.л. галета/.
  9. Изсипваме върху картофите, дозапичаме на 180 градуса, докато повърхността на запеканката се зачерви /около 10-15 мин./
Консумираме горещо.

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft