11 ястия за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Запечен боб за Бъдни вечер
1009738

Запечен боб за Бъдни вечер

500-600 гр.боб
2 моркова средни
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 глави лук
2 домата
1 връзка магданоз
1/2 връзка целина
сух джоджен
черен пипер
сол и червен пипер
брашно
Начин на приготвяне:

Слагаме боба да се свари в тенджера под налягане за около 30-40мин - до полуготовност като с боба слагаме морковите и насистнените магданоз и целина.

Бобът не трябва да е напълно сварен!

В олио запържваме лука, когато поомекне добавяме 2 ч.л. червен пипер малко се запържва и добавяме 2 равни лъжици брашно след това добавяме 2-та домата настъргани и чушките нарязани на парченца, оставяме 2-3 мин - сместа да се сгъсти, след което махаме от котлона и я добавяме към боба. Овкусяваме със сол и сухия джоджен.

Всичко се изсипва в тавичка или гювеч и се запича още за около 30-40минути. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft