11 ястия за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
1009772

Мачкан за Бъдни вечер

1 препълнена чаена чаша зрял боб
4-5 глави кромид лук
2 моркова
1 чаена чаша олио
сол
сушен магданоз и джоджен
червен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистете боба, измийте го и накиснете в студена вода за няколко часа.
Изхвърлете водата, залейте го с нова и сложете на котлона да ври.
След четвърт час изхвърлете водата, в която е врял бобът, налейте нова и го сложете на котлона.
Добавете и нарязаните на ситно лук и моркови. Посолете зеленчуците чак след сваряването им.
Отцедете ги от водата и докато са топли, ги на­мачкайте с вилица да станат на каша, сипете олиото и червения пипер, разбъркайте добре и поръсете с магданоз и джоджен.
 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft