11 ястия за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пържени лукчета за Бъдни вечер
1009757

Пържени лукчета за Бъдни вечер

малки лукчета (арпаджик) - 400-500 гр.

растително масло - 1/2 ч.ч.
краве масло - 1/4 пакетче (ок. 30 гр.)
галета - 3-4 с.л.
настърган кашкавал или сирене - 1-2 с.л.
червено вино - 2-3 с.л.
пудра захар - 1 ч.л.
сол - на вкус
Начин на приготвяне:

В силно загрятото растително масло се поставят почистените лукчета и се пържат до порозовяване.

Изваждат се в предварително затоплен керамичен съд, на дъното на който е сипано виното, подсладено с пудрата захар, и се похлупват с капак.

Кравето масло се загрява и се смесва с галетата и кашкавала (сиренето).

Сместа се разбърква добре и с нея се наръсват изпържените лукчета.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft