Запечени картофи с гъби в сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Запечени картофи с гъби в сос
Запечени картофи с гъби в сос
admin
Добавена от: admin
13135
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

половин буркан мариновани гъби (може и пресни)
3 големи картофа, нарязани на тънки колелца
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, ситно нарязани
200 мл сметана
200 гр. настърган кашкавал
сос Бешамел
сол
по желание - пиле (филе)

В тиган за пържене сложете да се загрее малко олио. В загрятото олио пуснете кромида да се изпържи. След това, когато омекне, поставете чесъна и запържете за кратко. Добавете гъбите и подправете със сол и черен пипер + подправки по желание. Ако използвате пиле, сега е моментът, когато трябва да го поставите. Задушавайте, докато месото омекне и побелее. През това време, направете соса Бешамел (по изпитана от вас рецепта). В тиган за тавичка подредете картофите, като за мусака. 


Овкусете с малко сол и черен пипер. Върху картофите разпределете плънката. 


Върху плънката налейте соса Бешамел, покрийте  още един ред картофи и отгоре излейте разбитата сметана. 


Върху цялото ястие поръсете настъргания кашкавал. 


Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 230 градуса, около час и половина, докато картофите (и месото) омекнат. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft