Пролетни салати

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Зелена салата с пуешко и сос
85080

Зелена салата с пуешко и сос

Зелена салата с майонезен сос и пуешко
Продукти
За салатата:
400 г зелена салата
300 г зърна царевица от консерва
6 бр. чери домати
100 г пресни гъби печурки
200 г пуешки гърди
За соса:
2 бр. жълтъци
250 мл соево или слънчогледово олио
150 г кисело мляко
50 г червена чушка
4 бр. стерилизирани краставички
2 капки сос Табаско
на върха на ножа сладък червен пипер
1 ч.л. средно люта горчица
бял пипер
сол


Приготвяне:
Във висока кана се разбива жълтъка на крем. Слагат се белият пипер, солта и горчицата, след това олиото, в началото на капки, след това на тънка струйка при непрекъснато разбъркване. Разбива се интензивно, докато се превърне в бял, гладък крем. Използва се половината от получената майонеза, а другата се прибира в буркан. Към отделената половина от майонезата се добавя киселото мляко, ситно нарязаната чушка, изцедените ситно нарязани краставички, 1 ч.л. от сока им, Табаското и се разбърква. Измитата салата се подсушава и накъсва на големи парчета, гъбите се задушават, доматчетата се режат на малки полумесеци. Всички продукти се смесват и се аранжират в чинии. Отгоре се навиват фунийки от пуешкото филе и се залива с майонезения сос.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft