Лесни рецепти със зелени чушки

вход през zajenata.bg
105054

Зелени чушки с бамя

1/2 кг зелени чушки
1 кг домати от консерва
100 г бамя
4 чесън
4 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. чубрица
1 с.л. брашно

Чушките (1/2 кг) се нарязват на едри кубчета и се запържват в олио (4 с.л.) за около 10 минути, докато омекнат, като се бъркат. След това се добавя накълцан чесън (4 бр) и се готви още 5 минути. Добавят се доматите от консерва (1 кг), солта (1 ч.л.) и чубрицата (1 ч.л.) и котлонът се намалява. Ястието къкри на слаб огън още 15 минути.
Бамята (100 г) се добавя последна - нарязва се на едри парчета и се пуска за около 5 минути при чушките и доматения сос.
Брашното (1 с.л.) се смесва с малко вода и се долива в ястието. Готви се още 2-3 минути, докато доматеният сос се сгъсти.
 

1
2 3 4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft